Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az E.On 2017 októberében nyilvánosságra hozott, versenypiaci üzleti ajánlata a nagy gázfogyasztású ügyfélcsoport számára jelentősen félreértelmezett formában jelent meg - közölte honlapján a társaság.

A közleményt szerint az E.On az ügyfeleknek folyamatosan megújuló komplex szolgáltatási ajánlatokat kínál. Ez esetben az ügyfelek a gáztermék mellett biztosítási terméket is igénybe vehetnek. Ez az ajánlat olyan ügyfeleknek szól, akik a kisvállalkozásokhoz hasonló fogyasztással rendelkeznek. Hasonló kedvező versenypiaci ajánlattal más piaci szereplők is jelentkeztek az elmúlt években - fogalmazott a szolgáltató. (Igaz, a cég magyar nyitólapján továbbra is az új akció reklámja fut.)

A megszólalás oka a Világgazdaság hétfői híre, miszerint alákínált a lakossági egyetemes földgázáraknak az E.On Hungária: évente legalább 13 ezer forinttal, azaz havonta több mint ezer forinttal alacsonyabb számlát ígér, mint amennyit az állami NKM Földgázszolgáltató Zrt.-nél kell fizetni.

A lap szerint a Gáz Plusz nevű ajánlata elfogadásával elérhető megtakarítás mértékét az E.On az NKM 2017. október 30-án érvényes egyetemes szolgáltatási díjai alapján számolta ki, évi 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve.

Majd kedden Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke arra hívta fel kedden a német tulajdonú energiaszolgáltatót, hogy "kicsit fogja vissza az agarakat" és ne avatkozzon be az áprilisi országgyűlési választásba.

Fotó forrása: Pexels.com/Suludan Diliyaer