Olcsóbb lett egy újabb kerékpárút tervezése

A becsült nettó 140 millió forint helyett 113 millió forintért tervezheti az Eurovelo 14 kerékpáros útvonal Zalaszentiván - Kehidakustány közötti szakaszát a fővárosi székhelyű Via Futura Mérnöki, Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Németh Géza, 2020. június 16. kedd, 20:09
Fotó: Pixabay

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A nyertesnek az engedélyezési és a kiviteli terveket kell elkészítenie az 58 kilométeres kerékpárútra. A nyertessel június 8-án kötött szerződést a NIF.

Indult még a tenderen a debreceni Cívis Komplex Mérnök Kft. és a szintén ottani TERV-TÁR Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Bt., a zalaegerszegi Pannonway Építő Kft. és a Linakron Mérnöki Kft. konzorciuma. a fővárosi székhelyű RODEN Mérnöki Iroda Kft., a Global Terv Kft., továbbá a FLAVUS Mérnökiroda Kft. és a Bokút-Terv Mérnöki és Vállalkozó Kft. konzorciuma.

Az Eurovelo 14 magyar szakasz az első fázisban Szentgotthárd - Őriszentpéter - Zalalövő - Zalaegerszeg - Batyk - Hévíz - Keszthely - Balatonfüred - Székesfehérvár - a Velencei-tó északi oldala - Budapest - Gödöllő - Hatvan - Gyöngyös - Eger - Poroszló - Debrecen vonalon halad majd, több mint 800 kilométeren.

HOZZÁSZÓLÁSOK