Oltári pazarlást állítana meg a Spar

Élelmiszermentő akciót indít a Spar Magyarország Kft. és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Első alkalommal május 5-7. között három budapesti Spar üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit, amelyek a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül mélyszegénységben élő családokhoz juttatnak el.
K. Kiss Gergely, 2017. május 6. szombat, 16:38
Fotó: Napi.hu

Az Európai Unió lakossága a becslések szerint évente mintegy 88 millió tonna élelmiszert dob a szemétbe, Magyarországon pedig átlagosan 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik évente. A felesleg kezelése társadalmi probléma, mert amíg egyes társadalmi rétegek a szükségesnél sokkal több élelmiszert vásárolnak, majd egy részüket kidobják, addig sokan mélyszegénységben, elegendő élelmiszer nélkül élik életüket - olvasható a lánc közleményében.

Az Európai Unió támogatásával elindult STREFOWA nemzetközi program az élelmiszerpazarlás csökkentését tűzte ki céljául. A projektben a Spar is részt vesz.

Az informáláson és szemléletformáláson kívül az a célunk, hogy vásárlóink a megvásárolt csomagolt, hűtést nem igénylő, hosszabb lejáratú élelmiszereik közül hozzák vissza a Spar kijelölt üzleteibe azokat, melyek számukra már nem kellenek, mert a kidobás szélén állnak, vagy a lejárati dátumhoz közeliek, de még minimum 14 napos minőségmegőrzési idővel rendelkeznek- magyarázta Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője.

A gyűjtésben részt vevő üzletek:

  • Spar szupermarket, 1011 Budapest, Batthyány tér 5-6.
  • Interspar hipermarket, 1032 Budapest, Bécsi út 154.
  • Spar szupermarket, 1066 Budapest, Nyugati tér 1-2.

HOZZÁSZÓLÁSOK