Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tavaly augusztus óta tapasztalja a távol-keletről érkező forgalom növekedését. Míg 2019-ben négy Kínából érkező szerelvény lépte át Magyarország és ezzel együtt az Európai Unió határát Záhonynál, 2020 harmadik és negyedik negyedévében havonta már hat-nyolc vonat érkezett az átrakókörzetbe 45-50 negyvenlábas konténerrel megrakva - mondta Kovács Imre, a Rail Cargo Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke, a Rail Cargo Austria AG igazgatósági tagja.

Kínából a vonatokat a Rail Cargo Group orosz vállalata szervezi kínai partnerével, és Záhonytól az RCH veszi át a továbbítást. 2020 első fél évében éves összevetésben 41,7 százalékkal nőtt a Kína és Európa között vasúton szállított konténerek száma. A lengyel-fehérorosz határ melletti Malaszewicze állomás már alig képes fogadni a havi kétszáz kínai konténervonatot. A forgalom várható növekedésére megoldást jelent Záhony fejlesztése.

A térségben tervezett jelentős beruházásokra alapozva a Rail Cargo Hungaria az ott bonyolított forgalom jelentős növekedésével számol a következő években. Az elnök szerint optimizmusra ad okot, hogy az EU a vasút évének nyilvánította a 2021-es esztendőt.