Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A meteorológiai szolgálat szombat délelőtt a Facebook-oldalán írt arról, hogy ha egy terület tartósan felhőbe burkolódzik, van némi légmozgás, és még fagyos is a levegő, zúzmara képződik, amely egy idő után nagy terhet ró nemcsak az elektromos távvezetékekre, hanem a fákra is.

Jelenleg ezek a viszonyok körülbelül 400-500 méteres magasság felett jellemzők. Ezért a meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet: akik a hétvégén kirándulni mennek, ne csak a Pilisben és Visegrádi-hegységben, hanem minden hegyvidéki tájon legyenek óvatosak, hiszen egy jéggel megrakott faág akár sérülést is okozhat.

Ehhez kapcsolódóan a meteorológiai szolgálat megosztotta a Pilisi Parkerdő pénteki Facebook-bejegyzését is, amelyben arról tájékoztattak: Dobogókő és a Pilis-tető térségében az elmúlt napok ködös időjárása következtében nagyobb mennyiségű zúzmara rakódott az erdő fáira. Ezért azt kérték, mindenki fokozott figyelemmel kiránduljon, mivel a kisebb ágak, gallyak a megnövekedett terhelés miatt letörhetnek, balesetveszélyes helyzetet okozhatnak.

A hétvégére várható időjárásról az előrejelzést itt olvashatja el.