A kényszerintézkedés meghosszabbítását a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a bizonyítási eljárás megnehezítése miatt indítványozták. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát és a brókercég két vezető tisztségviselőjét a jogosulatlan betétgyűjtés miatt különösen nagy kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel is gyanúsítják.

Tarsoly előzetes letartóztatásának meghosszabbításáról július végén már lehetett hallani, akkor az mno.hu értesült erről, melyet később a Fővárosi Főügyészség is megerősített - írta a Portfolio.hu.

A Budai Központi Kerületi Bíróság március 29-én helyezte előzetes letartóztatásba Tarsoly Csabát és két társát. Akkor a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője, Bagoly Bettina elmondta: a bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően rendelte el az előzetes letartóztatást, miután reggel óta tartott a bíróság ülése. A Fővárosi Törvényszék a honlapján vasárnap este közleményt tett közzé, amelyben az szerepel: a bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba T. Csaba István I. rendű, T-né R. Erika másodrendű és M. Zsolt harmadrendű gyanúsítottakat.