Önerő hitelt kaphatnak a kkv-k a Széchenyi-pályázatokhoz

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében kiírt pályázatoknál a kis- és középvállalkozások maximum 50 millió forintos Széchenyi Kártya Önerő Hitellel számolhatnak.
MTI-Eco, 2011. február 20. vasárnap, 10:41
Fotó:

A Széchenyi Kártya Önerő Hitelt az uniós források felhasználásához szükséges önerő egy részére lehet majd felvenni.

Krisán László, a Ka-Vosz Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a Széchenyi Kártya Önerő Hitel feltételeit összehangolták a nemrégiben kiírt gazdasági pályázatokkal, és az önerőhitel igénylés részletei rövidesen olvashatók lesznek a www.kavosz.hu honlapon.

A kormány tavaly döntött a Széchenyi Kártya Program kibővítéséről forgóeszköz, beruházási és önerő hitellel.

Széchenyi Kártya Program keretében 2010. augusztus elején indult a vállalkozások hitelportfóliójának racionalizálása, piacaik megtartása és bővítése érdekében a legfeljebb 25 millió forintos, legfeljebb 3 éves futamidejű Széchenyi Forgóeszköz Hitel program.

Tavaly szeptembertől érhető el a maximum 50 millió forintos, legfeljebb 10 éves futamidejű Széchenyi Beruházási Hitel, amelyet a kormány a beruházások ösztönzése, a vállalkozások piacainak megtartása és bővítése érdekében indított.

Idén nyílik lehetőség a maximum 50 millió forintos Széchenyi Önerő Hitel igénybe vételére.

A Széchenyi Kártya Önerő Hitel programot a kormány a pályázati források nagyobb arányú kihasználása és a sikeresen megvalósuló projektek számának növelése érdekében indította.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

razarus, 2011.02.20 12:41

Tehat hitelt lehet felvenni azert, hogy a Szechenyi Kartya (meg nagyobb osszegu) hiteleihez hozzaferjenek az egyebkent is rogyadozo cegek... Biztosan jo otlet, ennek az adossagspiralnak az ajtajat kinyitni es betessekelni rajta, a javareszt marol holnapra letezo KKV-kat?

Amikor ennek az otlete eloszor felmerult, kozgazdaszok a modszer veszelyeire figyelmeztettek. (adossagcsapda, nyereseget nem termelo vallalkozasok konzervalasa, stb)
Tamogatasokkal, plane hitelekkel (meg mindig...) nem lehet valodi, hosszutavu es tartos fejlodest elerni. (A hitel felvetele utan, mar a hitel torleszteset IS ki kell termelni az adott vallalkozasnak, ugyebar... Tehat vagy 5..10..25%-kal tobb hasznot allit elo, mint azelott vagy bedol a ceg es karbaveszett a beleinvesztalt penz is.)
Valahogy "utolso szalmaszal"-nak tunik ez az onero hitel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html