Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ez a cég negyedik raktárbázisa, és még az idén telepet nyitnak Dunaharasztiban is - mondta Paulik Zsolt, a magyarországi fiókvállalat vezetője az MTI-nek. A vértesszőlősi beruházás értéke a teljes kiépítés után megközelíti a 400 millió forintot. A vállalat eddig 800 millió forintot fordított önkiszolgáló lakossági konténerraktárak építésére.

A létesítmény automatikus őrzés-védelemmel ellátott, a nap 24 órájában felkereshető. A nagyobb típusú tároló 12 méter hosszú és 28 négyzetméteres, havi bérleti díja 30-50 ezer forint - ismertette az ügyvezető.

A hazai igényt mutatja, hogy az eddigi konténerparkoknál a megnyitást követő 2-3 hónapon belül bővítésre volt szükség, és azóta is teltházzal vagy magas kihasználtsággal üzemelnek.

A Titan ezen túl foglalkozik irodakonténerek és mobil fagyasztókonténerek értékesítésével és bérlésével. Mobil hűtőkonténereket használnak például a járműiparban motorok tesztelésénél, illetve a gyógyászati, élelmiszer - és vegyipari termékek tárolásánál. A cég magyarországi árbevétele meghaladta az egymilliárd forintot 2019-ben.

Anja Maria Plampin, a Titan Containers önkiszolgáló raktár üzletág csoportszintű vezetője elmondta: a céget 1987-ben az édesapja alapította, a vértesszőlősi a cég 47. telephelye. A vállalat önkiszolgáló lakossági raktározási szolgáltatása elérhető Ausztráliában és Új-Zélandon, illetve Európa 10 országában. A kelet-európai térségben a vállalat következő célpontja Horvátország.

A Titan csoport 30 ezer konténerből álló flottát üzemeltet világszerte. A kiadható konténerek alapterülete 100 ezer négyzetméter és 2026-ra szeretnék elérni a 400 ezer négyzetmétert. A társaság éves árbevétele közel 70 millió euró (több mint 23 milliárd forint).

A vértesszőlősi beruházás területét a belga Investum Kft. biztosítja a Sztráda Üzleti Parkban. A társaság 2006-ban közművesítette a Tatabánya és Vértesszőlős között lévő 3,5 hektáros területet az M1-es autópálya lehajtójának közelében. A cégük 19 ingatlant birtokol, mintegy 9 milliárd forint értékben - közölte Locher János, az Investum Kft. ügyvezető igazgatója. Jellemzően kiskereskedelemmel foglalkozó létesítményeket adnak bérbe, portfóliójukba tartozik például Székesfehérváron a Fehér Palota Üzletközpont.