Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A PayPal decembertől több országban minden olyan számla vezetésénél díjat számít fel, amelyen van pénz, de aktívan nem használják. Magyarországon azok a PayPal-fiókok érintettek, melyeket üzletiként regisztráltak tulajdonosaik -  idézi a brit pénzügyi tanácsadó oldal, a MoneySavingExpert hírét a hvg.hu.

A szolgáltatóknak, így a Paypalnek nem üzlet, ha fenn kell tartania a számlát, de azon nincs forgalom. Ebben az esetben ugyanis nem kap jutalékokat. A Paypal 2020. december 16-től évente 12 fontot - 4800 forintot - kér azoktól, akik az elmúlt 12 hónapban nemhogy nem küldtek vagy fogadtak pénzt PayPal-számlájukkal, hanem be sem jelentkeztek a fiókba.

A hvg.hu megkérdezte a Paypalt, hogy a magyar felhasználóknak mennyit kellene fizetniük. A cég közölte, Magyarországon csak az üzleti számlákat érinti a lépés és 4000 forintot kell fizetni. Ha az adott PayPal-számla egyenlege kevesebb 4000 forintnál, akkor a szolgáltató egyelőre annyit von le belőle, amennyit tud. Akinek semennyi pénz nincs a számláján, vagy egyenlege negatív (tartozást mutat), arra nem vetik ki a számlafenntartási díjat, még akkor sem, ha egyébként a számlához bankkártya van kapcsolva. Aki el szeretné kerülni, hogy megterheljék a PayPal-egyenlegét, annak annyit kell tennie, hogy december 16. előtt legalább bejelentkezik fiókjába. Tranzakciót végrehajtani nem muszáj.