A szervizesek azt mondják, a kereskedők többsége belátta, hogy az online rendszerbe nem lehet észrevétlenül beavatkozni, azt pedig nagyon kockázatosnak tartják, hogy ne üssék be a vásárlásokat a kasszába - olvasható a szövetség közleményében.

A boltosok fontosabbnak tartják a kasszák megbízhatóságát, mint az árát (73 százalék szerint megérte a drágább, de minőségibb pénztárgép), és hogy nagyobb gondot jelent nekik az új pénztárgép megismerése, mint az online rendszer járulékos költségei - ismertette a felmérés eredményeit Novák Zoltán, a Magyar Pénztárgép Szövetség elnöke.

Az elnök a szolgáltatói szektor online-osításával kapcsolatban elmondta: "mindannyian abban bízunk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tartható ütemtervet ír majd elő az átállásra. Az eddigi egyeztetések alapján úgy tűnik, hogy reálisak lesznek a határidők. De buktatók még így is lehetnek, pl. ha nem lehet követni a megrendeléseket, ami miatt előfordulhat, hogy nem lesz elég pénztárgép a piacon a kb. 70 ezer fodrász, autószerelő és egyéb szolgáltató számára."