A fővárosban a magasabban fekvő területeken és a külső kerületekben számítani kell jegesedésre - írja közleményében a BKK. A XVI. kerületben a 45-ös és 92-es autóbusz nem érinti a Batthyány Ilona utca megállót, Törökbálinton a 140-es és a 140B autóbusz terelt útvonalon közlekedik, nem érinti a Művelődési ház és a Dióskert megállóhelyeket. A Fényvillamos ma a 4-es villamos vonalán közlekedik 17-20 óráig, vasárnap pedig a 2-es villamos vonalán 17-21 óráig.

Az OMSZ is figyelmeztet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) veszélyjelzése szerint szombatra az ónos eső veszélye miatt a fővárosra és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére narancssárga vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Bács-Kiskun, Fejér, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre ugyancsak az ónos eső miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Délnyugat felől több hullámban csapadék érkezik (az északkeleti területeket csak szombat hajnalban, reggel éri el), amely egyre inkább eső lesz, átmenetileg azonban ónos esőre is számítani lehet, ott, ahol a hőmérséklet fagypont közelében vagy az alatt marad. Legnagyobb eséllyel az ország északkeleti, északi harmadán várható a legtovább vegyes csapadék: az eső mellett ónos eső, fagyott eső, hó is lehet. Napközben ezeken a tájakon is egyre inkább az eső lesz a jellemző. A fagyos területeken az ónos eső mellett továbbra is bármikor lehet ónos szitálás.

Friss, összefüggő hóréteg (maximum 5 centiméteres) inkább csak az északkeleti határvidéken, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi felén, lehet .

Emellett a tartós, sűrű köd veszélye miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Az előrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 Celsius-fok között várható, de északkeleten néhol hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul - írta az OMSZ.