Az igazgató tájékoztatása szerint az Opel jelenleg futó modelljeiben fokozatosan lecserélik a motorokat az új fejlesztésűekre, azonban az előző generációs Family motorokat várhatóan még 2016-ig gyártani fogják Szentgotthárdon is, hiszen a piacok egy része megelégszik az Euro-5 környezetvédelmi normát teljesítő motorokkal.

Az új fejlesztésű motorokat egy ideig csak Szentgotthárdon gyártják, a Flex Motorgyár három-négy, összeszerelést végző helyszínre szállítja termékeit. Az anyavállalat tervei között szerepel, hogy 2014-15-től más márkáinál, így például a Chevy Cruze és a Buick Verano modelljeinél is alkalmazza ezeket a motorokat.

A szentgotthárdi gyárat négy motortípus gyártására alakítják ki: 1,6 literes négyhengeres benzinmotorokat, 1,6 literes négyhengeres dízelmotorokat, egyliteres háromhengeres, valamint 1,4 literes négyhengeres benzinmotorokat szerelnek össze. Az alkatrészek közül itt végzik a hengerblokkok, a főtengelyek és a hengerfejek megmunkálását.

Az új fejlesztésű erőforrások megfelelnek az Euro-6 szabványnak, piacvezető teljesítmény-, fogyasztási és zajkibocsátási jellemzőkkel rendelkeznek.

Az 500 millió euró beruházással felépült Flex Motorgyárban az idén az év elején kezdődött el a rendes üzem a közvetlen befecskendezést és turbófeltöltést alkalmazó 170 lóerős 1,6 literes benzinmotorok gyártásával. Még az idén indul az 1,6-os dízelek gyártása, a jövő évben pedig a kiskategóriásaké.