Orangeways buszokon utazhatunk a Várban

Várhatóan pénteken hozza nyilvánosságra a BKV az 1-1,5 milliárdos midibusztenderének eredményét - tudta meg a Népszabadság.
NAPI, 2010. november 18. csütörtök, 09:10
Fotó:

Csütörtökön dönt és BKV igazgatósága és várhatóan pénteken hirdetnek eredményt a már majd másfél éve húzódó 1-1,5 milliárd forintos midibusztenderben - írja a Népszabadság. A lap információi szerint négy társaság, a Vértes Volán, a Panoráma Tourist Kft., az Orangeways Zrt. és a VT-Transmann versenyez a 40 jármű leszállításáért és a járatok üzemeltetéséért.

A tender tavaly nyári kiírását az indokolta, hogy a társaság által üzemeltetett IK-405-ös midibuszok meghibásodási aránya roppant magas, így üzemeltetésül gazdaságtalan a BKV számára. Ha nem születne döntés, tovább húzódna a folyamat, ám ez a lap információi szerint eléggé valószínűtlen. A benyújtott anyagok kiértékelésére létrehozott bizottság már megtette ajánlatát a BKV vezetése felé - tudta meg a Népszabadság.

A négy pályázó közül a legkedvezőbb ajánlatot az Orangeways tette, de ez korántsem jelenti azt, hogy ez a vállalkozás fut be győztesként.

A megbízás értéke idővel növekedhet, a BKV opcióként további 60 járművet is igénybe vehet a nyertestől.

HOZZÁSZÓLÁSOK