Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ami szavazatokat össze tudunk számolni, és országos eredményt tudunk belőle összedrótozni, azt tudom magunknak mondani, hogy a listás szavazatokat összesítve a már-már szokásos 50 százalékos eredményt hozni tudta a Fidesz-KDNP - magyarázta beszédében Orbán Viktor kormányfő, aki megköszönte Tarlós Istvánnak kilenc évnyi polgármesterségét Budapesten. A választást hivatalosan is Karácsony Gergely összellenzéki jelölt nyerte.

Szerint ő volt az, aki a csődhelyzetből kirángatta Budapestet. "István neked köszönhetjük, hogy ilyen szép fővárosunk van és büszkék lehetünk a nemzet fővárosára" - tette hozzá a miniszterelnök, aki beszéde elején azt mondta, hogy Tarlós vereségével veszített egy főpolgármestert, de nyert egy tanácsadót.

Azt közölte, hogy tudomásul veszik a budapestiek véleményét, de a fővároson kívüli helyzetről azt mondta, hogy a 23 megyei jogú városból csak tízet veszítettek. Míg a megyei közgyűléseknél 19-ből 19-et a Fidesz-KDNP nyert meg - emelte ki Orbán, amit nem egyszerűen köszönt, hanem meghatódva köszöni a vidéki Magyarország támogatását.

"Ha az 5000 feletti lakosú települések polgármestereit nézzük, akkor 157 helyen lesz fideszes polgármester, ami több mint a kategória fele" - jelentette ki Orbán, aki szerint ebből látszik, hogy még mindig a Fidesz Magyarország legerősebb pártja.

"Nekünk továbbra is lesz az első" - mondta a miniszterelnök beszéde végén.

 

A további választási eredményeket ezen a linken érheti el.