Orbán Viktor: az Audi-gyárért is küzdeni kell

Erőteljes kormányzati támogatásra van szükség a gazdaság újraindításához - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a győri Audi-gyárban az MTI tudósítása szerint. Az autógyárban hétfőtől a motor- és járműgyártás ismét a megszokott munkarendben folyik.
Szabó Zsuzsanna, 2020. június 15. hétfő, 14:53
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A koronavírus-járvány gazdasági hatása még az olyan, világszínvonalon kiemelkedő gyárakat is rendkívül érzékenyen érinti, mint az Audi, és az is nyilvánvaló, hogy a gazdaság újraindításához - még a saját lábán megálló Audi-gyár újraindításához is - kell kormányzati segítség. Ennek hiányában ugyanis a gazdaság nem indul újra - fejtette ki a kormányfő, aki a járműgyár három műszakra átállása alkalmából Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kíséretében látogatást tett a gyárban.

A miniszterelnök közölte: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy az Audi-gyárban az összes munkás és mérnök megtalálja számítását, a kabinet kész pénzügyi hátteret is biztosítani a gyár teljes kapacitáson való működéséhez. Jelezte ugyanakkor, a tulajdonosoknak, a vezetőknek és a dolgozóknak is jó megállapodást kell kötniük.

Megállapodásokkal lehet munkahelyeket megvédeni

- hangsúlyozta a miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy egy, de akár két évbe is beletelhet eljutni oda, hogy a járvány előtti kiindulópontot meghaladó, nagy terveket lehessen a termelő üzemekben meghirdetni.

A kormányfő a magyar ipar fellegvárának, büszkeségének nevezte a győri Audi-gyárat, amely nemzetgazdasági szempontból is fontos, eddig ugyanis több mint 11 milliárd eurónyi beruházás történt a mára környezetsemleges gyárban. De most még az Audi-gyárért is küzdeni kell - hangoztatta Orbán Viktor, aki ugyanakkor arra számít, hogy "a válságot nemcsak hogy túl fogjuk élni, hanem megerősödve is fogunk kikerülni belőle", és ennek része lesz "az Audi nevű sikersztori" folytatása.

Alfons Dintner, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke azt mondta: az Audi Hungaria egyre inkább egy kompetenciaközponttá fejlődik, amelynek jelmondata, "Audi Hungaria, Győrből a világnak". Dintner az MTI tudósítása szerint közölte: a harmadik műszak visszaállításának alkalmából bemutatták a kormányfőnek és kíséretének a koronavírus elleni intézkedéseiket, a munkahelyeik átalakítását, amelynek köszönhetően már április közepén el tudták kezdeni a gyártást az első motorgyártó soron. A munkatársaik biztonsága az első, és az átalakítások eredményeképpen biztonságosan tudnak gyártani - hangsúlyozta.

Arról is beszélt ugyanakkor, hogy egyelőre messze vannak a koronavírus-járvány előtti normális állapotoktól, a vásárlások még "visszafogottak", a vevői igények korlátozottak.

A gyárlátogatáson - amelyen részt vett Dézsi Csaba András győri polgármester is - Alfons Dintner bemutatta a miniszterelnöknek a győri Audi-modellek gyártási folyamatát.

Az eseményen kiosztott közlemény szerint: az Audi Hungaria április közepén indította újra gyártósorait, első lépésben egy műszakban, majd a vállalat fokozatosan futtatta fel termelését. Az Audi Hungaria 2019 végén 12 807 munkatársat foglalkoztatott.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Koronat_Orsosra_Mozgalom_2, 2020.06.16 09:43

Helyes! Sok-sok milliárdocska segílyt a multinak az adónkból! A multik az új rászorulók, nehogy már íhen hajjanak itt nállunk, a szegínyek!

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2020.06.16 08:37

"az Audi-gyárért is küzdeni kell "

Bocsánat, de ez magas labda! :-D
Mi ez ha nem paradigmaváltás? Egyszer valamiÉRT küzd Orbán Viktor és nem mindenki ellen? :-D
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2020.06.16 06:49

Ha már egyszer zsebre rakták azt a temérdek pénzt a kurvázós borkai haverjával amit az Audi adott persze hogy küzdeni kell. - még a végén visszakérik :))))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

BattMan, 2020.06.16 00:19

Ez az ember állandóan "küzd". Mocskos egy állat, az tuti.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

OV, 2020.06.15 23:41

Hát igen: ÍGY MÚLIK EL A VILÁG DICSŐSÉGE! :)))
Mérhetetlenül sajnálom-és SZÁNOM a Fideszes és Orbán hívőket: mennyire meg kell ÖNMAGUKKAL HASONULNI? ahhoz, hogy Orbánt követni TUDJÁK...és MERJÉK!
Hisz Orbán 2010-2014-es kormányzása során: MULTI ELLENES volt, emlékszik valaki az UNORTODOX gazdaságpolitikára? emlékszik valaki arra, hogy Orbán azt nyilatkozta: innét nem talicskázzák ki a pénzt, nem fosszák ki a "zembereket", és mi azért vagyunk UNORTODOXOK, mert "onnét veszünk el, ahol van"...vagyis a multiktól. :)
Na most akkor, ano minden Fideszses, CSAK AKKOR, ÉS CSAK AKKOR LEHETETT MAGYAR, ha multiellenes rigmusokat szavalt, ÉS VÉGIGTIPEGETT AZ AKKORI BÉKEMENETEN, és VITTE A CÖF TÁBLÁT: hogy "NEM LESZÜNK GYARMAT!"...emlékszik még erre az időszakra egy Fideszes szavazó? Szerintem nem...vagy ha igen, most MEGTAGADJA ÉS MEGALÁZZA ÖNMAGÁT!
..és most itt van a multi támogató lépés...hisz ha valaki ano emlékszik, rá : akkor is VÁLSÁGOT kezelt Orbán...mint most...csak a jelszavak változtak...de akkor így egy Fidesz szavazó ARCOT és LELKET IS VÁLT? ennyire tartják magukat EMBERNEK egy Fideszes szavazó?
...csak csendben megkérdezném egy Fideszes szavazótól. Önök szerint a rokkantakat MIKOR kártalanítja Orbán, hisz erre az Alkotmánybíróság is kötelezte...vagy Önök szerint egy rokkant nem magyar, csak arra jó, hogy leadja szavazatát az egyetlen Isten számára, Orbán számára?
Hát nem irigylem a Fideszse szavazókat: nehéz embernek lenniük ebben a világban, igazi kihívás, édesanyjukkal történő beszélgetés: hogy mi is NEVELTETÉS LÉNYEGE: hogy embernek lenni még akkor is, ha ??......Orbáné a legnagyobb nemiszerv a világon :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html