A gyógyszertechnológiai fejlesztő és kísérleti üzemet, valamint az analitikai fejlesztési laborépületet Orbán Viktor miniszterelnök avatja fel.

A francia Servier gyógyszeripari csoport többségi, 51 százalékos tulajdonában lévő Egis Gyógyszergyár Nyrt. tevékenysége a kész gyógyszerek és gyógyszer alapanyagok előállításon kívül kiterjed a kutatás-fejlesztésre is. Elsősorban a szívre és keringésre, a központi idegrendszerre, illetve a légzőrendszerre ható gyógyszerek fejlesztésére és forgalmazására összpontosít.

Magyarországon két gyártóbázisa van Budapesten és Körmenden. A Vas megyei településen az Egis szeptember elején avatott fel egy új analitikai fejlesztő laboratóriumot.

Az Egis árbevétele a legutóbbi teljes - 2011 szeptember 30-án zárult - üzleti évében közel 130 milliárd forint volt, amelynek 9 százalékát, mintegy 11,6 milliárd forintot innovációra és kutatás-fejlesztésre fordított. Éves árbevételének mintegy háromnegyede exportból származik. Termékeit több mint hatvan országba exportálja, a magyarországi bázisa mellett további 18 országban van saját képviselete.

A cég a magyarországi gyáraiban és külföldi irodáiban csaknem négyezer főt foglalkoztat.