Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormányfő megismételte: szükség van a külföldi befektetőkre, azokra, akik munkahelyet és technológiát hoznak az országba. Őket nem érdemes bírálni, azok a politikai erők, akik ellenük keltenek hangulatot, Orbán szerint nem barátai az országának. Az év legnagyobb és legértékesebb beruházásnak nevezve a miskolcit, és remélte, hogy a gyár képes lesz mély kapcsolatot kiépíteni a Miskolci Egyetemmel, és még magasabb színvonalú kutatások is érkezhetnek a városba.

Takada Sigehisza a vállalat elnök-vezérigazgatója eismerően szólt Miskolc fejlett acél- és gépipari tradíciójáról, színvonalas műszaki egyeteméről, mint mondta, ezek egyaránt szerepet játszottak a 68,3 millió eurós beruházás idetelepítésében.

A Takata elsősorban autóipari beszállítással foglalkozó multinacionális cég, amely a világ 20 országban üzemeltet különböző gyártórészlegeket, Magyarországon eddig nem volt jelen. A társaságnak összesen 55 gyára van a világ több országában, alkalmazottjainak száma meghaladja a 36 ezret. Európai központja Németországban, Frankfurt mellett van. A cég partnerei között van az Audi, a BMW és a Daimler is.

A miskolci beruházást tavaly november közepén jelentették be. A japán cég komplett légzsákokat gyárt majd az új üzemben.

Takata Safety Systems Hungary Kft.-t októberben jegyezte be a magyar cégbíróság, 290 millió forint jegyzett tőkével - derül ki a Céginfo.hu adataiból. Fő tevékenysége a közúti jármű és járműmotor alkatrészeinek gyártása. A magyar érdekeltség tulajdonosa a hollandiai International Finance B.V, amelynek magyarországi kézbesítési megbízottja a nemzetközi hátterű Noerr & Társai Iroda (Noerr Kft.). Ennek budapesti, I. kerület, Fő utcai irodája egyben a Takata Safety Systems Hungary bejegyzett székhelye. A cég két ügyvezetője két németországi lakóhelyű személy, Kersten Hugo Bachmann és Hiroshi Shimizu Takata - áll a cégadatokban.