Harmadszor is megjelent a hárommilliárdos mentőtender

Az idén, immár harmadszor jelent meg a 3 milliárd 186 millió forintos keretösszegű mentőautók szállítására szóló közbeszerzési felhívás. A két korábbi eredménytelen lett.
Németh Géza, 2020. július 27. hétfő, 14:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A felhívást újra az Országos Mentőszolgálat és az Országos Rendőr-főkapitányság - mint közös ajánlatkérők - tették közzé az uniós közbeszerzési közlönyben.

A megbízás 36 hónapra és 3 milliárd 186 millió forint keretösszegre szól. Az ajánlatkérők előre nem tudták meghatározni a B és/vagy C típusú mentőkocsik megrendelésének számát, és a megrendelés ütemét sem.

Egy tavaly júniusi kormányhatározat 2019-re és 2020-ra 254 mentőautóra biztosított 9 milliárd 820 millió forintot.

Az új eljárás ajánlattételi határideje augusztus 25. Az értékelésnél az ár 70, a minőség pedig 40 súlyszámmal szerepel.

Mint a Napi.hu közölte, idén februárban jelent meg először a tender, amit márciusban az ajánlatkérők visszavontak. Június elején újra megjelent a kiírás, amelyet július közepén azzal vont vissza a két ajánlatkérő, hogy csak érvénytelen ajánlat érkezett. - Az egyetlen ajánlattevő az BM Heros Logisztikai Ellátó Központ Kft. volt, ami az állami tulajdonú, Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság alá tartozó, járműgyártó, -karbantartó BM Heros Zrt. leányvállalata. (Feltételezhetően az új közbeszerzésen sem lesz nagy verseny a cégek között, hisz a kormány a hazai járműgyártást preferálja - a szerk.)

HOZZÁSZÓLÁSOK