Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hitelkeretet általános vállalatfinanszírozásra, illetve az MVM-csoport forint klubhitel szerződésének refinanszírozására használják. A hitel ötéves futamidejű, a lejárat végén egy összegben kell törleszteni - mondta Zsuga János, az MVM Zrt. vezérigazgatója az MTI beszámolója szerint.

Nagyon kedvezőek a hitelfeltételek, az induló kamatfelár 40 bázispont. Ebben az iparágban valószínűleg német vagy amerikai nagyvállalatok is boldogok lennének ilyen kamatfelárral - fogalmazott Huszár András gazdasági vezérigazgató-helyettes az MTI kérdésére.

A vállalat szeretne továbbra is piacvezető maradni mind a fosszilis, mind a megújulóenergia-piacon. A stratégiai célok megvalósításához stabil és kiszámítható forrásokra van szükség, a hitelkeret hosszú lejáratú forrást biztosít ehhez - mondta Zsuga.

Az MVM-mel kötött megállapodás az év legnagyobb volumenű forintüzlete, mérföldkő a hazai piacon, egyúttal nagy siker az MVM és a részt vevő bankok számára - hangsúlyozta Patai Mihály, a hitelezési ügynök UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A hitelkeretet az UniCredit Bank Hungary mellett a BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe, a CIB Bank Zrt., a Citibank Magyarországi Fióktelepe, a Commerzbank Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., az ING Bank N.V. Magyarországi Fióktelepe, a K&H Bank Zrt., a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt., az MKB Bank Zrt., az OTP Bank Nyrt., a Raiffeisen Bank Zrt. nyújtja.

Az MVM Csoport a negyedik legnagyobb vállalatcsoport Magyarországon, konszolidált árbevétele 2016-ban meghaladta az 1034 milliárd forintot, amelyhez 110,8 milliárd forintos kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény (EBITDA) társult. A vállalatcsoport több mint 8500 munkavállalót foglalkoztat, és több mint 15 országban van jelen.

Címlapkép forrása: Pixabay.com.