Óriási adócsalásra derült fény

Nyolcszáz milliós adócsalás miatt javasolnak vádemelést egy budapesti könyvelőiroda vezetőjével és tizennégy társával szemben – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
MTI, 2017. január 18. szerda, 09:10
Fotó: Napi.hu

A gyanú szerint egy budapesti nő könyvelőirodája jutalék ellenében fiktív számlákat kínált gazdasági társaságoknak. A könyvelőirodában a hamis iratokat a megrendelők igényének megfelelő tartalommal töltötték ki, így feltüntettek többek között számítástechnikai, nyomdai és egyéb szolgáltatást, illetve nyomdai papíralapanyag értékesítést is. A számlázó cégek bankszámláján a hamis bizonylatok ellenértéke megjelent, de azt készpénzben felvették, majd a jutalék levonása után visszaadták a megrendelőknek.

A fiktív számlákat befogadó cégek csaknem 800 millió forint kárt okoztak az állami költségvetésnek. Az elkövetők által okozott kár megtérülésére a pénzügyi nyomozók 700 millió forint értékben foglaltak le gépjárműveket, ingatlanokat, készpénzt és gépeket.

A könyvelőiroda vezetőjével szemben bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt javasolnak vádemelést.

HOZZÁSZÓLÁSOK