Óriási csata alakult ki a nyáron a sporttelevíziók között, a jelentős jogok többségére kötött szerződés ugyanis lejárt. A Chello Central Europe által működtetett Sprort TV győztesen került ki a harcból, hiszen egyrészt sikerült megtartania a legjelentősebb műsorait, így az OTP Bank Ligát és a spanyol bajnokságot, másrészt többek között a Bajnokok Ligájával, az angol FA-kupával, az NHL-el bővíti kínálatát.

Málnay B. Levente, a Chello Central Europe vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy "hazaérkezett a Bajnokok Ligája a Sport TV-re", ahol évekkel ezelőtt egy rövid ideig elérhető volt, de immár augusztus 21-től minden kedden a Sport 1-en lesz látható a forduló legjobb BL-meccse, valamint a finálé.

A Chello három évre szerezte meg a jogot, ami aminek mértékéről Málnay csak annyit mondott, hogy nem volt olcsó. Piaci források szerint a BL jogaiért is többen keltek versenyre, közöttük lehetett a Digi TV, TV2, és a Story is, de vannak akik szerint a Sport Klub és az MTV is pályázott rá. Málnay szerint jó esélye van annak, hogy a BL a Sport TV legnézettebb műsora lesz, minden esetre a csatorna arra törekszik, hogy Magyarországon a Sport TV-vel azonosítsák a BL-t.  Jelenleg tehát még nem lehet tudni, hogy miként alakul a BL nézettsége, általában a magyar bajnokság a legnépszerűbb, (kérdés, hogy ezt sikerül-e lekörözni), s a nézettségi sorban a spanyol bajnokság áll a harmadik helyen.

A foci mellett egyéb - például - jégkorong mérkőzések közvetítése is hozzájárul ahhoz, hogy minden nap érdekes, friss, izgalmas tartalmakat kínáljon - tette hozzá Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője, aki azt is elmondta, hogy szeptembertől megnövekszik majd csatornáikon az élő közvetítések száma.