BUX
39006

Óriási fejlesztésre készül a kormány

A Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó Kft. által egy integrált jogalkotási rendszer fejlesztésére kiírt nyílt közbeszerzést a WSH Számítástechnikai, Oktató és Szolgáltató Kft. valamint a Webstar Csoport Kft. nyerte nettó 2 milliárd 198 millió forinttal.

Németh Géza, 2017. február 13. hétfő, 19:58

A feladat több részből áll, így

létre kell hozni az elektronikus jogszabály előkészítő rendszert, három jogalkotási folyamatot támogató rendszert, integrálni és fejleszteni kell a nemzeti jogszabálytárat, ki kell fejleszteni az intelligens kereséseket végrehajtó alrendszert, a vállalkozások és lakosság számára szóló jogi tájékoztatót, a társadalmi egyeztetési rendszert és végül legalább 3000 felhasználó kiszolgálására képes webes rendszert kell kifejleszteni.

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent eredmény kitér arra is, hogy a becsült ár a nyertesnél kisebb, 1 milliárd 945 millió forint volt. A megvalósítandó rendszer az Országgyűlés Hivatala, az Igazságügyi Minisztérium valamint a Magyar Közlöny Lap- és Könyvkiadó által működtetett jogszabály nyilvántartó rendszerek összekapcsolását jelenti.

A projektet az uniós Közigazgatás- és Közszolgáltatás fejlesztés Operatív Program (Köfop) finanszírozza. A szerződést a két nyertessel az ajánlatkérő január 25-én megkötötte.Indult még a tenderen - közös ajánlattevőként - a Humansoft Kft. valamint a Sonrisa Kft. is.