Óriási káosz jöhet Budapesten

Pénteken ismét lezajlott egy bértárgyalás a BKV Zrt vezetése és az érdekvédelmi szervezetek között, azonban a 2017-es bérfejlesztéssel kapcsolatban még nem született megállapodás a felek között – adta hírül a közlekedési vállalat.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 10. péntek, 15:05
Fotó: Napi.hu

A BKV-nál 2017. januárjától folynak a bértárgyalások a lehetséges béremelés mértékéről, illetve a bérfejlesztési forrásokkal kapcsolatban. A cég közleménye szerint ők is több éves bérmegállapodásban gondolkodik, "amely alapján mind a munkavállalók, mind a munkáltató hosszabb távon tervezhetnek".

Ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy jelenleg a BKV nem rendelkezik elegendő tartalékkal az érdekvédelmi szervezetek által megfogalmazott követelések mértékének teljesítéséhez. Ehhez egyből hozzáteszik, hogy a BKV nyitott a további egyeztetésekre, keresi a források megteremtésének lehetőségeit, és mindent elkövet annak érdekében, hogy a tárgyalások minden érintett számára megnyugtató eredménnyel zárulhassanak.

Az eredménytelenség azért okozhat káoszt a fővárosban, mert néhány napja az Egységes Közlekedési Szakszervezet bejelentette, hogy nyomásgyakorló akciókba kezd, ha a BKV vezetése nem áll elő érdemi béremelési ajánlattal. Sőt, az akciósorozat előkészítését már meg is kezdték.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2017.03.10 18:14

feleslegesnek tartom ezeket a szakszervezeti erolkodeseket a mostani allapotban. a szakszervezetekre akkor van szukseg, amikor a piaci egenulyvesztes miatt a munkavallalokon akarnak leverni a port. most ilyen helyzet nincs, a buszsofforok akkor jarnak jol, ha elmennek a konkurenciahoz, tobb penzert, majd onnan vissza, ha majd ott fognak tobbet fizetni. a munkahelyvaltas sokkal tobbet hoz a konyhara, mint amit barmilyen beralkuval a jelenlegi helyzetben ki tudnanak harcolni. ki a fasynak van ideje kivarni, hogy 5 helyett 10%-kal emelkedik a bere, amikor mashol 30%-al tobbet is megkaphat?

es ez nem csak a buszvezetokre vonatkozik, kvazi barmilyen szakmaban egy tovabblepes csak katalizalja a beremelesi folyamatokat, hiszen nem mindegy, hogy egyszerre 4%-nyi vagy 8%-nyi ember valt munkahelyet. tessek valtani mindenkinek, hajra!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html