Óvatosan becsülnek a szakszervezetek a szombatra meghirdetett tescós demonstráció résztvevőinek számát illetően, a visszajelzések alapján mindenesetre már látni: komoly megmozdulás készülődik. Az áruházlánc képviselői együttműködőnek bizonyulnak a parkolóba tervezett békés tiltakozás kapcsán, a Fogarasi úti üzleten belül azonban okozhat zavarokat a tüntetők megjelenése - írja az Inforadio.hu.

Nagyszabású demonstrációra készülünk, amelynek az a szándéka, hogy egészen Prágáig eljusson a hangunk, a Tesco régiós központjába, ahol a magyar bérekkel kapcsolatos döntések születnek. A magyarországi áruházlánc jelenlegi vezetése nincs felhatalmazva arra, hogy több pénzt csoportosítson át a béremelésekre, mivel arról az anyavállalatnál döntenek az egyes országokban teljesített forgalom és nyereség alapján - írta a Magyar Idők.

A szakszervezetek pénteken találkoznak a Tesco áruházlánc képviselőivel a helyszínen, hogy egyeztessék az esemény részleteit - tette hozzá Sáling József, aki szerint még képlékeny a résztvevők száma, más szakmák képviselőit és civileket is várnak.

A statisztikai mérés szerint eddig mintegy 750 ezer emberhez jutott el közvetlenül a szombati program híre a közösségi médián keresztül - mondta Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke a lapnak, megjegyezve: még nem tudni, a magyarországi Tesco új operatív igazgatója elfogadja-e meghívásukat. A demonstráció végén felszólítják majd a megjelenteket, hogy békés módon közös vásárlásra induljanak a Fogarasi úti áruházba. A cég képviselői ugyan együttműködőnek tűnnek a parkoló biztosításában, de az üzletben várhatóan nem szívesen látják majd a tiltakozókat - vélte a KDFSZ elnöke.