Óriási veszteség a Vajna-tévénél

A TV2 Média Csoport 7,2 milliárd forintos mérleg szerinti veszteséggel zárta 2016-ot - írja a HVG.
Domokos Erika, 2017. május 19. péntek, 18:54
Fotó: Napi.hu

Különös módon pumpálta fel a TV2 Média Csoport Zrt.-t Andy Vajna a napokban, cége, a Magyar Broadcasting Co Zrt. 4, azaz négy forintos alaptőke-emelést hajtott végre a kezében lévő társaságban. Valójában persze több pénz érkezett a súlyosan tőkehiányos cégbe, amelynek saját tőkéje mínusz 7 milliárd forint volt 2016 végén - írja a hvg.hu.

Az ismeretlen tulajdonosi hátterű MKB Bank sietett a TV2 segítségére, ahogy a Napi.hu beszámolt róla, 2016 végén hitelszerződés-csomag jött létre a felek között. A hvg.hu most azt írja, hogy biztosította magát a bank, óvadéki jogot kötött ki a TV2 részvényekre. Vagyis akkor se kerülne a kormányzattól messze a TV2, ha Vajna befuccsolna mint tévétulajdonos.

A Magyar Broadcasting a bank pénze segítségével tőkésítette fel most úgy a TV2-t, hogy 4 forintot (!) tett az alaptőkébe, de ezzel egyidejűleg 13,5 milliárd forint (!) mint tagikölcsön-követelés a tőketartalékba került. Kell is a pénz, a TV2 Média Csoport ugyanis 7,2 milliárd forintos mérleg szerint veszteséggel zárta 2016-ot - hívta fel a figyelmet a portál.

HOZZÁSZÓLÁSOK