Óriási Wizz Air beruházás Budapesten

Négy milliárd forintos beruházást hajt végre a Wizz Air Budapesten, itt lesz a cég személyzeti képzési központja.
Diószegi József, 2013. január 10. csütörtök, 16:03
Fotó: Napi.hu

Új személyzeti képzési központot létesít Budapesten 2013 márciusában a Wizz Air - jelentette be a diszkont légitársaság, amelynek képzési központjában lesz egy modern, teljes Airbus A320 repülőgép szimulátor, repülőgép utastér és egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. A négy milliárd forintos beruházás tíz év alatt valósul meg. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ a Liszt Ferenc repülőtéren kap helyet, és lehetővé teszi majd, hogy a Wizz Air alkalmazottainak 90 százalékát Budapesten képezze ki. A cég közlése szerint az új képzési központ számos új munkahelyet teremt majd.

A modern repülőgép szimulátorral felszerelt képzési központ létrehozásában a Wizz Air partnere az amszterdami székhelyű, repülés szimulációval és képzéssel foglalkozó FSC (Flight Simulation Company). Az együttműködés biztosítja a képzési központ működését Budapesten a következő tíz évben.

Ezen a nyáron a Wizz Air ötszáz  pilótája és ezer légiutas-kísérője vesz részt a képzésen, de a Wizz Air folyamatos terjeszkedésének köszönhetően ez a szám 5-6 éven belül megduplázódhat - mondta Váradi József vezérigazgató. Korábban a képzéseket nem tudta Magyarországon megtartani a társaság, mivel csak Nyugat-Európában álltak rendelkezésükre megfelelő létesítmények.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

oli75, 2013.01.10 17:51

ez a minimum, ha már át lett nekik játszva(!) a malév piaca...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html