Új személyzeti képzési központot létesít Budapesten 2013 márciusában a Wizz Air - jelentette be a diszkont légitársaság, amelynek képzési központjában lesz egy modern, teljes Airbus A320 repülőgép szimulátor, repülőgép utastér és egy tűzoltás gyakorlására kialakított létesítmény is. A négy milliárd forintos beruházás tíz év alatt valósul meg. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt központ a Liszt Ferenc repülőtéren kap helyet, és lehetővé teszi majd, hogy a Wizz Air alkalmazottainak 90 százalékát Budapesten képezze ki. A cég közlése szerint az új képzési központ számos új munkahelyet teremt majd.

A modern repülőgép szimulátorral felszerelt képzési központ létrehozásában a Wizz Air partnere az amszterdami székhelyű, repülés szimulációval és képzéssel foglalkozó FSC (Flight Simulation Company). Az együttműködés biztosítja a képzési központ működését Budapesten a következő tíz évben.

Ezen a nyáron a Wizz Air ötszáz  pilótája és ezer légiutas-kísérője vesz részt a képzésen, de a Wizz Air folyamatos terjeszkedésének köszönhetően ez a szám 5-6 éven belül megduplázódhat - mondta Váradi József vezérigazgató. Korábban a képzéseket nem tudta Magyarországon megtartani a társaság, mivel csak Nyugat-Európában álltak rendelkezésükre megfelelő létesítmények.