Késnek a vonatok az orkánerejű szél miatt

A Dunakanyar menti vasútvonalakon több helyen is fák dőltek a sínekre, illetve a felsővezetékekre került faágak okoznak gondot a vonatközlekedésben hétfőn reggel - közölte Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.
Szabó Dániel, 2019. március 11. hétfő, 07:29
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Rákosrendező-Fót-Vácrátót közötti szakaszon szünetel a vonatközlekedés, nincs áram a felsővezetékben, mivel több helyen a vezetékre lógó ágak okoznak zárlatot. A Budapest-Veresegyház-Vác vonalon emiatt jelentős korlátozásokkal és hosszabb menetidőkkel kell számolni. Kavalecz hozzátette, hogy vonatpótló autóbuszokat nem tudnak biztosítani. Az érintett településekről - Vácrátót, Őrbottyán, Veresegyház, Csomád, Fót - utazók a Volánbusz járatait vehetik igénybe, amelyeken elfogadják a vasúti bérleteket.

A Budapest-Vác-Szob vonalon Vác és Göd között csak az egyik vágányon lehetséges a vonatközlekedés, mert kidőlt fát távolítanak el. Az elővárosi vonatok közlekedésében emiatt jelentős korlátozások és hosszabb menetidők várhatók, több vonat kimarad a menetrendből hétfőn reggel.

A Vác-Balassagyarmat vonalon is fák dőltek a sínekre Nagyoroszi és Drégelypalánk között, ezeket azonban hajnalban sikerült eltávolítani.

Frissítés:

Nem sokkal 8 előtt újraindult a vonatközlekedés a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon, de a délelőtti órákban a szokottnál hosszabb menetidővel kell számolni a vonalon.

Tavaly - részben - a hasonló vis maior helyzetek miatt közel 4 évnyi időt késtek a MÁV vonatai.

HOZZÁSZÓLÁSOK