Örömhír érkezett az autósoknak

Duna-hidak egész sorának építkezését kezdték meg vagy legalább a tervezésig eljutott az előkészítés, a főváros feletti és alatti folyószakaszon is megkönnyítik az autósok és a szállítók életét.
Komócsin Sándor, 2018. január 29. hétfő, 08:50
Fotó: Shutterstock

Nemrégiben módosították a Komárom-Komarno között épülő új Duna-híd vállalkozói szerződését, ez nem akadályozza a kiviteli munkák folytatását - írja a Magyar Idők. Itt 600 méteres, egypilonos, ferde kábeles átkelő épül 91,2 millió euróból (28,3 milliárd forint, nagyjából egy Nemzeti Színház ára).

Még csak a tervezőasztalon van a váci híd, amely elkészülte után Gödöllő és Esztergom között rövidítené le az utat és összekötné a 2-es és a 11 főutakat. Budapesten két projekt indult: az egyik a Galvani híd, amely az M0-s hídját nem számítva a legdélebbi átkelő lehet a fővárosban, a másik a déli vasúti összekötő híd bővítése. Ez az ország egyik ütőere, mivel a vasúti teherforgalom 90 százaléka átmegy rajta.

Az ország déli részén Kalocsánál és Mohácsnál épülhet híd a Dunán. Az utóbbi mellett szóló érv, hogy áprilisban átadták a mohácsi vágóhidat, amelynek közlekedési kapcsolata sokat javulna az új átkelővel.

A fotó forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2018.01.29 12:04

Az M0-t befejeznék az tényleg nagy segítség lenne, de inkább felhúznak 20 makettstadiont. 50 év alatt majd csak elkészül az a nyomorult körgyűrű.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html