Orosz gyárat épít a magyar sikercég

Hosszút távú befektetői megállapodást kötött egymással az oroszországi Kaluga megye kormányzósága, és a Sanatmetal oroszországi leányvállalata, melynek 51 százalékban tulajdonosa a Sanatmetal Kft. A befektetés értéke 220 millió rubel.
Napi.hu, 2016. március 22. kedd, 19:44
Fotó: Reuters

A tervezett beruházásban szerepel egy gyártóegység megépítése, amely Obninszk városában helyezkedik majd el. A munkálatok 2016 áprilisában kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére és 2017 tavaszára tervezik. A beruházás értéke mintegy 900 millió forintra tehető. A megépülő gyár traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozik majd, ezáltal 60 új munkahelyet fog teremteni - adta hírül a magyar cég.

Az obninszki gyár megépítésével az a célunk, hogy piacvezetővé váljunk az eurázsiai piacon. Ezzel a beruházással, és az új gyár megépítésével új, kiemelkedően magas minőségi szintet vezetünk be az implantátumok piacán Oroszországban - mondta Sergey Cherpak, a Sanatmetal CIS ügyvezetője, A gyárban készülő termékek nem csak a felhasznált alapanyagok miatt lesznek kiemelkedő minőségűek, de az EU által előírt gyártási és irányítási normáknak is megfelelnek majd, mint a különböző ISO tanúsítványok.

A magyar cég számára a megállapodás újabb növekedési lehetőséget jelent az orvosi termékek piacán, ahol már 1967 óta jelen van. A Sanatmetal 100 százalékban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A kft. jelenleg 35 országban van jelen és az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere. A Magyarországon piacvezető cég Európán kívül jelen van Amerikában, Ázsiában és az Arab országokban, bevételei 66 százaléka származik az exportból.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.03.22 21:31

Gratulálunk! Minden napra elkelne egy ilyen hír.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html