Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tervezett beruházásban szerepel egy gyártóegység megépítése, amely Obninszk városában helyezkedik majd el. A munkálatok 2016 áprilisában kezdődnek, a gyártóegység megépítését 2016 végére és 2017 tavaszára tervezik. A beruházás értéke mintegy 900 millió forintra tehető. A megépülő gyár traumatológiai, ortopédiai, gerinc és fogászati implantátumok gyártásával foglalkozik majd, ezáltal 60 új munkahelyet fog teremteni - adta hírül a magyar cég.

Az obninszki gyár megépítésével az a célunk, hogy piacvezetővé váljunk az eurázsiai piacon. Ezzel a beruházással, és az új gyár megépítésével új, kiemelkedően magas minőségi szintet vezetünk be az implantátumok piacán Oroszországban - mondta Sergey Cherpak, a Sanatmetal CIS ügyvezetője, A gyárban készülő termékek nem csak a felhasznált alapanyagok miatt lesznek kiemelkedő minőségűek, de az EU által előírt gyártási és irányítási normáknak is megfelelnek majd, mint a különböző ISO tanúsítványok.

A magyar cég számára a megállapodás újabb növekedési lehetőséget jelent az orvosi termékek piacán, ahol már 1967 óta jelen van. A Sanatmetal 100 százalékban magyar tulajdonú középvállalkozás, amely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, fogászati, állatgyógyászati implantátumokat és nagyízületi (csípő és térd) protéziseket gyárt és forgalmaz. A kft. jelenleg 35 országban van jelen és az ortopédiai és traumatológiai piacon meghatározó számos nagyobb multinacionális cég a partnere. A Magyarországon piacvezető cég Európán kívül jelen van Amerikában, Ázsiában és az Arab országokban, bevételei 66 százaléka származik az exportból.