Oroszellenes embargók: már lehet igényelni a támogatást

Az orosz importtilalom következtében kialakult piaci helyzet kezelésére, az Európai Unió megnyitotta előbb a sovány tejpor és a vaj, majd a sajt magántárolási támogatás igénybevételének lehetőségét - közölte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfőn az MTI-vel.
MTI, 2014. szeptember 8. hétfő, 13:35
Fotó: Reuters

A közlemény kiemelte, hogy sajt esetében a magántárolási támogatás a közösség valamennyi tagországát figyelembe véve összesen 155 ezer tonna sajtra vehető igénybe.

További intézkedésként az EU az intervenciós sovány tejpor és vaj felvásárlási időszakát 2014. december 31-ig meghosszabbította.

A döntés meghozatalát követően az MVH elkészítette a változásokhoz kapcsolódó és az intézkedésekben való részvétel feltételeit tartalmazó közleményeit, amelyek a hivatal oldalán a www.mvh.gov.hu címen megtalálhatóak.

Oroszország augusztus 7-én vezette be egy évre szóló az Európai Unióra és más országokra is vonatkozó importtilalmát, mely az uniós tejtermék ágazatot is sújtotta.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.09.08 13:47

ha nem lehet majd a ruszkikhoz repülni, akkor hogy fognak a f.sszopók kijutni leápolni putyint?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html