Oroszország enyhítené a magyar élelmiszer-embargót

Oroszország keresi annak a lehetőségét, hogy miként enyhíthetné Magyarország és Görögország esetében - kérésükre - az európai uniós tagországokkal szemben tavaly augusztusban elrendelt élelmiszer-embargót.
MTI, 2015. március 3. kedd, 15:09
Fotó: Napi.hu

Ezt Alekszej Uljukajev orosz gazdaságfejlesztési miniszter jelentette ki Milánóban, ahol a helyi üzleti élet képviselőivel találkozott hétfőn. A megbeszélésről egyebek között a RIA Novosztyi orosz hírügynökség számolt be. Az orosz illetékes megfogalmazása szerint tárgyalt az olaszokkal a szankciók kérdéséről, de "sajnálatos módon, a szankciók bevezetése vagy megszüntetése nemzetek feletti szervezetek kompetenciája".

Alekszej Uljukajev kijelentette: ami az egyes országokat érinti, Magyarország és Görögország arra kérte Oroszországot, hogy szüntesse meg az embargót. Ezzel kapcsolatban az orosz illetékes hangsúlyozta, hogy "olyan megoldást kell találni, ami nem mond ellent a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) szabályainak. Egyes országok kiemelése ellentmond az WTO normáinak".

"Olyan megoldást kell találni, amely lehetővé tenné, hogy ezeknek az országoknak a cégei kölcsön nyersanyag feldolgozásával (...) bejuthassanak az orosz piacra. Most keressük ezeket a megoldásokat. Ennek kidolgozására szóbeli felkérés már van, írásban egyelőre még nem láttam" - mondta az orosz miniszter.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.03 15:53

jó hírek ...,embargózzon ,akinek 2-3 anyja van ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html