A magyar vállalatcsoport képviselői fémszerkezetgyártó cég alapításáról tárgyaltak kedden Vlagyimir Volkovval, a Mordvin Köztársaság vezetőjével.

A 2018-as futball világbajnokságra Szaranszkban, Mordvinföld fővárosában építendő stadionhoz és más létesítményekhez igen nagy szükség van a fémszerkezetekre - olvasható az Oroszország európai, középső területén található terület vezetőjének honlapján közzétett tájékoztatásban.

Kovács Attila, a KÉSZ Holding Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója a Kommerszantnak elmondta, hogy a mordvinföldi közös vállalat létrehozásának részleteit a magyar cég és a helyi minisztériumok képviselőiből alakított munkacsoport dolgozza ki.

A KÉSZ Holding tervei között szerepel, hogy homlokzati és vasbeton elemeket gyártó vállalatot alapít a Mordvin Köztársaságban és az öt év múlva Oroszországban sorra kerülő futball világbajnokságra épülő infrastrukturális fejlesztésekben is részt kíván venni.

A magyar vállalatcsoport 2010-ben nyitotta meg oroszországi képviseletét. Első beruházása a svéd Astra Zeneca gyógyszercég gyára volt a Kalugai területen lévő vorszinói ipari parkban.