Ősszel indulhat a termelés az új pécsi dohánygyárban

Jelenleg mintegy hetven százalékos a készültség és szeptemberben kezdődhet meg a próbaüzem a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. kilencmilliárd forintos beruházás keretében kialakított új üzemében – jelentette be a társaság szabályozási és kormányzati kapcsolatok vezetője a baranyai megyeszékhelyen.
MTI-Eco, 2014. május 28. szerda, 11:01
Fotó: Napi.hu

Tóth Attila a még kialakítás alatt álló új gyáregységben tartott szerdai sajtóbejáráson arról számolt be, hogy a létesítményben innovatív, egyelőre üzleti titok tárgyát képező dohányterméket állítanak majd elő. A BAT kilencmilliárd forintot költ a 2011-ben csődbe ment, elektronikai termékek gyártásával foglalkozó Elcoteq által korábban használt 8850 négyzetméteres üzemcsarnokának átalakítására és gépekkel való felszerelésére.

A gyárban kétszáz embernek adnak munkát, az alkalmazottakat a BAT pécsi belvárosi üzemében dolgozó mintegy négyszáz fős állományából választják ki. Tóth Attila szerint a termelés új helyen való megindulását követő másfél-két évben derül ki, hogy szükség lesz-e, s ha igen, milyen mértékű munkaerőbővítésre.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bandesz, 2014.05.28 17:00

fejlesztes 9!! milliardert, aha megint szarul megy a gazdasag mi?! ja most nem ernek ra a ballib mert megint a hatalomert acsarkodnak..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.28 11:29

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html