A jelenleg bruttó 2,5 milliárd forint értékű eszközállománnyal rendelkező szervezet mostantól Rentasystem márkanév alatt végzi a tevékenységét, összesen 150 ügyféllel. A márkanév ezentúl három cég tevékenységét fogja össze. A Rentaserver Kft. az it területén működött immáron négy éve, a Rentenergie Kft. termelőeszközök, mezőgazdasági és orvosi berendezések és megújuló energia rendszerek finanszírozásával foglalkozott, az A4s.hu Kft. pedig autók operatív lízingjét végezte.

A Rentasystem így 2016 októberétől komplex finanszírozást biztosít a kkv-k számára a vállalati működés szinte minden lehetséges területén.

A Rentaserver három éve végez kutatást, amelyik többek között a tartós bérlet és saját készpénzállománnyal megvalósított beruházás-finanszírozás egymáshoz viszonyított arányát vizsgálja. Míg világviszonylatban már csaknem tíz éve érezhető a látványos növekedés, addig hazánkban csak az utóbbi 2-3 évben - mondta Székely Balázs, a Rentasystem vezetője. Az általuk számolt  index, amely a tartós bérlet és saját készpénzállomány finanszírozási formák egymáshoz viszonyított arányát vizsgálja, szerint a 2014-es tényleges arányszám 0,028 volt, a 2015-ös tényleges arányszám 0,081 lett, a 2016-os irányérték pedig 0,209, vagyis látható a tartós bérlet térhódítása a saját készpénzállománnyal szemben.