Összeolvad két MNB-alapítvány

Összeolvad a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által alapított Pallas Athéné Domus Concordiae (PADOC) és a Pallas Athéné Domus Scientiae (PADS) alapítvány, feladataikat a jövőben létrejövő Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány (PADE) látja majd el, erről szerdán döntött a jegybank igazgatósága.
MTI, 2016. december 21. szerda, 20:53
Fotó: Napi.hu

Az MNB, mint a Pallas Athéné Alapítványok alapítója, az elmúlt időszakban áttekintette az általa létrehozott alapítványi struktúrát, és döntött az alapítványok összeolvadásáról. A következőkben létrejövő új alapítvány ötvözi a korábbi két alapítvány céljait és teljes vagyonát.

A Pallas Athéné alapítványokat az MNB a 2014-ben megalkotott Közgondolkodási Programjának részeként hozta létre, amelynek célja egyebek között, hogy emelje a magyarországi közgazdasági oktatás színvonalát és növelje az általános közgazdasági műveltséget oktatási programok szervezésével, kiemelkedő tehetségek egyéni gondozásával.

Az alapítványok az elmúlt héten közölték, hogy a megalakulásuk óta eltelt kevesebb mint három évben több mint 800 oktatási, kutatási, tudományos pályázatot támogattak, összesen több mint 4,6 milliárd forint összegben. Az alapítványok idén áprilisban arról számoltak be, hogy a PADS vagyona a 2014 márciusi alapítás óta 50,86 milliárd forintra emelkedett az induláskori 50,55 milliárd forintról. A PADOC vagyona pedig két év alatt 50,1 milliárd forintról 50,68 milliárd forintra gyarapodott.

HOZZÁSZÓLÁSOK