Összes lakossági ügyfelétől megválik az Elmű-Émász

Villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyének visszaadását kezdeményezte az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. A társaság helyébe más egyetemes szolgáltató lép. Az érintett ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, a háztartások energia ellátása folyamatos.
K. Kiss Gergely, 2021. február 22. hétfő, 14:16
Fotó: Reuters

Az Elmű-Émász hivatalos kérelemmel fordult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalhoz, hogy vonja vissza a cég szolgáltatási területére érvényes villamos energia egyetemes szolgáltatási engedélyét. A hivatal ezt követően más szolgáltatóktól ajánlatokat kérhet az ügyfélkör átvételére, és kijelölheti majd azt a társaságot, mely az érintett, alapvetően lakossági ügyfélkör számára a jövőben biztosítja a szolgáltatást. A vállalatcsoport a folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében minden szakmai támogatást megad a hivatal és a leendő új egyetemes szolgáltató részére - olvasható a cég honlapján.

A szolgáltatóváltás azokat a Budapesten és Pest megye legnagyobb részében, valamint Északkelet-Magyarországon élő, alapvetően lakossági ügyfeleket érinti, akik jelenleg egyetemes szolgáltatásként vásárolják a villamos energiát az az Elmű-Émász-tól. Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadása nem vonatkozik az az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt.-vel versenypiaci szerződésben álló ügyfelekre, számukra a vállalatcsoport a jövőben is változatlanul biztosítja a villamos energia szolgáltatást.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően az érintett ügyfeleknek semmilyen teendője nincs, a szolgáltatóváltásig a megszokott módon kapják meg és egyenlíthetik ki áramszámláikat, intézhetik ügyeiket. Az Elmű-Émász Energiaszolgáltató Zrt. a változásokról a már megszokott csatornákon keresztül folyamatosan tájékoztatja majd ügyfeleit. A változás a villamos energia szolgáltatás minőségét nem érinti. A szolgáltatóváltás pontos időpontjáról a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal dönt.

Az egyetemes szolgáltatási engedély visszaadását követően a villamos energia hálózat fenntartója és üzemeltetője Budapesten és Pest megye legnagyobb részén továbbra is az ELMŰ Hálózati Kft. lesz. Ez azt is jelenti, hogy a cégcsoport kapcsolatban marad lakossági ügyfeleivel is, hiszen az áramhálózat üzemeltetőjeként a jövőben is garantálja majd számukra a biztonságos és magas színvonalú villamosenergia-ellátást, fejleszti és karbantartja hálózatát. Emellett feladata egyebek mellett a mérőórák felszerelése, cseréje, ellenőrzése és szükség szerint helyszíni leolvasása is - írták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2021.02.22 17:36

Rezsicsökkentééééés!
Az egyetemes szolgáltató meg valószínűleg egy állami (nemzeti) cég lesz. Mint tudjuk eddig azon szolgáltatások, amik nemzeti kézbe, irányításba kerülnek, azok szolgáltatási színvonala csökken. Most sem lesz másképpen.
A legnagyobb mélyütés azonban nem ez a fogyasztóknak és az országnak, hanem amikor az elmaradt fejlesztések miatt a hálózat elkezdi megadni magát. Mindezt akkor, amikor éppen a villamosenergia hálózat az, ami a leginkább fejlesztésre szorul a kor kihívásai miatt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

cito, 2021.02.22 15:53

Ez a vége az RWE kigolyózásával indult folyamatnak. Most már csak lölőnek kell megvennie az e-on már kóstolgatott részét.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html