Elmondta: a cégfúziót az illetékes versenyhatóságok már jóváhagyták.

Elmar Wieland emlékeztetett arra, hogy a Schenker Kft.-be integrálják a tulajdonos társuktól, a Masped konszerntől nemrégiben megvásárolt, és így 100 százalékos tulajdonukban lévő Masped-Schenker Kft.-t és a Masped-Railog Kft.-t is.

A tájékoztatón elhangzott: a cégösszevonás folyamata elindult, jogilag 2011. január 1-jétől működik majd az összevont társaság.

A fúzióval létrejövő Schenker Kft. mintegy évi 22,9 milliárd forint konszolidált árbevételt képvisel, és a magyarországi szállítmányozói és logisztikai szolgáltatók ranglistáján az első három között szerepel.

Vásárhelyi Árpád, a létrejövő DB Schenker Kft. egyik ügyvezetője hangsúlyozta: integrált szolgáltatóként lehetővé válik az ügyfelek teljes körű kiszolgálása, mivel légi, közúti, vasúti, tengeri szállítmányozással, raktározással, vámszolgáltatással, túlsúlyos áruk továbbításával egyaránt foglalkoznak, és területileg Magyarországot teljes egészében lefedik.

Kérdésre válaszolva az érintettek nem árulták el Masped-tulajdoni hányad kivásárlására vonatkozó vételárat.

Kautz István, a Masped Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy a vételár egy részét az építőiparhoz köthető veszteségeik mérséklésére, illetve csepeli és szegedi logisztikai fejlesztéseikre fordítják.