Öt és fél milliárdos fejlesztés a National Instruments debreceni gyárában

Öt és fél milliárd forintos beruházással fejleszti gyártási kapacitását és a kutatás-fejlesztés informatikai hátterét debreceni gyárában a texasi központú National Instruments (NI) - jelentette be Alex Davern, a cégcsoport ügyvezető alelnöke kedden Debrecenben.
MTI, 2016. október 18. kedd, 14:13
Fotó: Napi.hu

Az NI globális szolgáltatóközpontjának kapacitásbővítését is eredményező fejlesztéssel 210 új, magas hozzáadott értékű munkahely jön létre Debrecenben - mondta az alelnök az NI Hungary megalakulásának 15 éves jubileumán tartott rendezvényen.

Alex Davern emlékeztetett rá: az év elején cégvásárlással egy 30 milliárd forint értékű csúcstechnológiát telepítettek Debrecenbe, aminek eredményeként a kis hatótávolságú kommunikációhoz (NFC) és a vezeték nélküli töltéshez kapcsolódó tesztrendszerek gyártó és tudásközpontjává vált a debreceni leányvállalatuk.

Ábrahám László, a NI Hungary ügyvezető igazgatója bejelentette: cégük mentorprogramja keretében Debrecen mind a 37 - önkormányzati, egyházi és alapítványi - iskoláját 3-3 robotépítő készlettel ajándékozza meg.

Ezzel tovább erősödik a 2009 óta működő NI mentorprogram, amelynek keretében a 2015-16-os tanévben már több mint négyszáz hazai iskolában, négyezer diáknak tartottak NI robotprogramozási szakkört, és szerveztek versenyeket. Fontos céljuk, hogy minél több diákban keltsenek érdeklődést a műszaki pályák iránt - fűzte hozzá az NI debreceni igazgatója.
Az 1976-ban létrejött National Instruments Corporation 2001-ben hozta létre első külföldi gyártóbázisát Debrecenben. Az elektronikai eszközök gyártása mellett itt kaptak helyet a cégcsoport Európát, Ázsiát és Amerikát kiszolgáló informatikai, jogi és pénzügyi szolgáltatóközpontjai is.

HOZZÁSZÓLÁSOK