A fejlesztéssel a korábbi 7000 tonnás termelőkapacitás háromszorosára bővül, a társaság évi 22 ezer tonna csirkehúsos termék előállítására képes. A beruházás a jelenlegi 95 mellett 60 új munkahelyet teremtett - közölte Erdélyi György, az OSI Food Solutions Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az avató ünnepségen elmondta: a magyar agrárium 2011-ben jól teljesített a világpiacon. Az agrárexport az előző évhez képest 20 százalékkal, 6,9 milliárd euróra nőtt.

A bábolnai üzem termékeit 90 százalékban a McDonald's európai hálózatának értékesítik. Az új beruházással a korábban más európai OSI üzemek által szállított termékek is Bábolnán készülnek. Az OSI Food Solutions Hungary összesen 16 ország éttermeibe szállít itt gyártott csirkehúsos termékeket.

A vállalat amerikai anyacége 1955 óta beszállítója a McDonald's-nak, a magyar társaság jogelődje, a Bábolna Mezőgazdasági Kombinát pedig 1988-ban kezdte meg a szállítást a hazai étteremláncnak.

A beruházással az új üzemrészben egy nagy teljesítményű gyártósort állítottak be, a készáru tárolására pedig 600 tonna kapacitású új hűtőház létesült. A beruházás részeként egy korszerű szennyvíz-előkezelő is megépült.

Az OSI Food Solutions Kft. Magyarország egyik legnagyobb feldolgozott csirkehúsos termékeket gyártó üzeme. A bábolnai székhelyű cég 2011-ben elérte a 7,4 milliárd forintos árbevételt. Az anyavállalat, az OSI Group LLC 18 országban működő 45 üzemével több mint 50 éve tölt be vezető szerepet a feldogozott hústermékek előállításában és értékesítésében.