Ötmilliárdra pályázhatnak a közép-magyarországi kkv-k

Új pályázat érhető el a közép-magyarországi vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs (k+f+i) tevékenységének támogatására - hívja fel a figyelmet hírlevelében a PwC.
MTI-Eco, 2016. február 5. péntek, 19:47
Fotó: Istockphoto

A Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) 2.1.1-15 pályázat keretében Budapesten és Pest megyében működő mikro-, kis-, és középvállalkozások, nagyvállalatok és maximum 3 tagú konzorciumaik nyújthatnak be pályázatot. Nagyvállalat abban az esetben pályázhat, ha a támogatási kérelemben bemutatja, hogy a projekt eredményéből, hasznaiból a kkv-k is részesülnek.

A támogatás összege maximum 500 millió forint. A rendelkezésre álló keretösszeg 5 milliárd forint.

A maximum 24 hónap hosszúságú projekt keretében támogatás igényelhető többek között ipari kutatásra, kísérleti fejlesztésre, projekt előkészítésre és menedzsmentre, eszközbeszerzésre, épületek építésére, korszerűsítésére és immateriális javak beszerzésére.

A pályázóknak kötelezően vállalást kell tenniük a k+f+i tevékenységükből származó árbevételre, valamint a támogatott fejlesztéssel létrehozott kapacitások és információs technológiai fejlesztések 5 évig (kkv esetén 3 évig) történő fenntartására és üzemeltetésére.

A támogatási kérelmet 2016. február 29-től lehet benyújtani, a szakaszos értékelés első határnapja 2016. április 25.

HOZZÁSZÓLÁSOK