Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volkswagennek már régóta többféle tisztán elektromos autója elérhető a piacon, most a cégcsoporthoz tartozó Skoda is piacra dobta az első elemes autóját, a villanyautók esetében megszokotthoz képest barátságosabb áron.

A VW e-Up-jával szinte teljesen azonos Skoda Citigo iV listaára 6,55 millió forint, amely a villanyautókhoz járó 20 százalékos, maximum 1,5 millió forintos állami támogatással és az importőr által adott kedvezménnyel 5 millió alá szorítható. Ennyiért a vásárlók egy 61 kilowattos villanymotorral szerelt, 130 kilométer per órás végsebességű, négyszermélyes miniautót kapnak. A gyári adat szerint az autó hatótávolsága 225-274 kilométer. Ugyanakkor az, hogy az autó pontosan mennyit bír, függ a vezetési stílustól, az időjárástól is.

A Citigo után a Skoda újabb elektromos és hibrid modellekkel jelenik meg. A palettán szereplő egyik legnagyobb autó a Superb, amelyből hagyományos és villanymotorral szerelt, konnektorról is tölthető hibrid érkezik. A gyár ígérete szerint ez az autó elektromos üzemmódban 56 kilométert tud menni,teljesen feltöltött akkumulátorral és a benzinmotor használatával pedig 850 kilométeres lesz a hatótávolság. A Skoda a villanyautókra és hibridekre összesen 2 milliárd eurót költ a következő öt évben, így ez lesz a cseh cég történetében legjelentősebb fejlesztési program.