Ötmilliárd forint feletti főnyereményt eddig mindössze két alkalommal, 2003-ban (5,092 milliárd forintot) és 2015-ben (5,049 milliárd forintot) lehetett nyerni az ötöslottón, mindkét esetben 37 hétig gyűlt a jackpot - írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

E héten minden idők eddigi legnagyobb nyereményét, 6,424 milliárd forintot lehet megnyerni az ötöslottón, az összeg már 38 hete halmozódik.

A járványügyi helyzetre tekintettel a Szerencsejáték Zrt. ezúttal a digitális megoldásait javasolja a játékhoz. Az Okoslottó mobilalkalmazás a játékszelvény kitöltéséhez és a fogadási sms összeállításához nyújt segítséget. Az alkalmazás a www.okoslotto.hu weboldalról tölthető le mindkét mobilplatformra (iOS és Android). A fogadás ezen módja számos kényelmi funkciót nyújt: az alkalmazásban elmenthetők a kedvenc számok; kérhető értesítés a nyerőszámokról; egy gombnyomással akciós feltételeknek megfelelő szelvény adható fel - írta az állami szerencsejáték vállalat.

A játékok díja fizethető mobilegyenlegről (Mobil Vásárlás keretében), vagy - ha már van a lottózónak a Szerencsejáték Zrt. internetes fogadási rendszerében regisztrációja - belső egyenlegről is. Az Okoslottó alkalmazással vásárolt játék esetében a játékos értesítést kap az érvényes fogadásokról és minden nyereményről sms-ben.