Az utóbbi hetek tapasztalatai alapján nagymértékben megnőtt az online fizetési megoldások használata. Az OTP Bank több szolgáltatás esetében módosított az igénybevétel feltételein, hogy ilyen formában is tovább ösztönözze ügyfeleit a digitális csatornák használatára.

Saját eszközeinkkel megteszünk mindent annak érdekében, hogy ügyfeleink és kollégáink egészségét is megóvjuk. Most olyan kedvezményeket tettünk elérhetővé, amelyek megkönnyítik a korszerű, digitális szolgáltatások használatát. Ezek segítségével otthonról, a nap 24 órájában intézhetők a pénzügyek, anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk a lakásunkból - mondta Takács Domokos, az OTP Bank igazgatója.

A bank intézkedései:

  • Jövedelemkiesés esetén is kedvezményes számlavezetés: azoknak az OTP-s lakossági ügyfeleknek, akiknek a koronavírus-járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben nem érkezik jövedelem a számlájukra és ezzel elvesztenék az ezért járó számlás és kártyás kedvezményeket (példáu. kedvezményes számlavezetési díj), a pénzintézet automatikusan biztosítja a kedvezőbb díjszabást, ha januárban és/vagy februárban teljesültek a kedvezményes számlavezetés feltételei.
  • Online utalásokkal kapcsolatos kedvezmények:

· június végéig elengedi a moduláris felépítésű Bázis és Smart számlacsomaggal rendelkező ügyfelei számára az online utalási számlacsomag elemek havidíját, így 100 ezer/250 ezer forint összegű díjmentes, elektronikus utalást biztosít számukra;

· az egyéb, lakossági forint számlacsomagokkal rendelkező ügyfelek számára 100 ezer forint összeghatárig biztosít díjmentes elektronikus utalást 3 hónapon keresztül, ha a kedvezményt április 6. és 20. között igényli az ügyfél az internetbankban.

  • Mobilfizetéssel kapcsolatos kedvezmények: az OTP Bank a Simple alkalmazásán keresztül díjmentesen biztosítja a Simple prepaid kártyák segítségével az érintéses mobilfizetés lehetőségét azoknak, akiknek a saját bankjuk esetleg nem biztosít mobilfizetési lehetőséget.
  • Betéti kártyás fizetéssel kapcsolatos limitek díjmentes módosítása az internetbankban és a mobilalkalmazásban: azon ügyfeleknek, akik csak most ismerkednek az online vásárlással, kényelmes megoldást kínál a bank a betéti kártyás vásárlási limitek azonnali módosítására.
  • A Szép-kártyák felhasználási lehetőségei az elmúlt hetekben beszűkültek, ezért a két év után is a számlán lévő állományokra felszámítható havi 3 százalékos díjat most elengedik.

A kedvezményeket egyelőre három hónapra hirdeti meg az OTP Bank, majd a hazai járványügyi helyzet, valamint az ügyfélreakciók begyűjtését követően döntenek az időszak felülvizsgálatáról.