OTP-hitelből "kicsi OTP" épül?

Az OTP-től vett fel hitelt a MKB Bank mrp-szervezete ahhoz, hogy megvásárolja a pénzintézet 15 százalékos részvénycsomagját, amelyet később több részletben értékesíthetnek a programjában részt vevő vezetőknek és dolgozóknak.
Napi.hu, 2016. július 21. csütörtök, 08:43
Fotó: Napi.hu

Az OTP Bank 5,55 milliárd forintos hiteléből vehette meg az MKB Bank mrp-szervezete a luxemburgi bejegyzésű Blue Robin Investmenst 45 százalékos MKB-részvénycsomagjának egyharmadát - értesült a Világgazdaság. A munkavállalói részvénytulajdonosi program (mrp) július 14-én alakult meg.

Az MKB-hoz közel álló források megerősítették a lapnak a Figyelő értesülését, miszerint a Blue Robin részvényenként ugyanazon az áron adta tovább a 15 százalékos pakettet, amelyen június végén a Magyar Szanálási Vagyonkezelő Zrt.-től megvásárolta azt. Így adódik az 5,5 milliárd forintos vételár. A VG értesülése szerint az OTP adott ehhez hitelt, amit az OTP nem kíván kommentálni.

Az mrp-be minden olyan dolgozó beszállhat, aki idén május 30-án az MKB állományában volt. A program nyomán mégis csak tulajdonos lehet a saját bankában az MKB vezetősége, így egyre közelebb kerül ahhoz, hogy egy OTP-szerű érdekeltségi módszert alakítson ki. Ehhez már csak egy vezetői juttatási rendszerre lenne szükség. Az mrp-szervezet később értékesíti a kezében lévő részvénycsomagot.

HOZZÁSZÓLÁSOK