Ketten harcolnak a szlovák OTP-ért

A bel­ga KBC-hez tartozó CSOB és a Penta Investments által tulajdonolt Prima Banka pályáznak az OTP szlovákiai leánybankjára - írja a Világgazdaság.
Herman Bernadett, 2020. január 13. hétfő, 11:09
Fotó: Napi.hu

Helyi sajtóinformációk szerint a szlovákiai piacról távozni készülő OTP ottani leánya iránt csupán két pénzintézet érdeklődik, mégpedig a belga KBC-hez tartozó cseh CSOB, illetve a szlovák Penta pénzügyi-befektetői csoport tulajdonában lévő Prima Banka. A CSOB sajtóosztálya a magyar napilap megkeresésére nem erősítette meg a kötelező érvényű ajánlat benyújtását, a hivatalos válasz csupán annyi volt, hogy a bank a számára fontos piacokon - ideértendő a szlovák is - keresi a terjeszkedés lehetőségét. A legnagyobb független szlovák napilap, a Denník N értesülését az OTP magyarországi sajtóosztályán sem kommentálták.

Korábban arról volt szó, hogy az osztrák Raiffeisenhez tartozó Tatra Banka, a szlovák J&T pénzügyi csoport kezében lévő Postová banka és az Erste-leány Slovenská Sporitelna is ott lehet a vásárlók között, ők azonban végül elálltak az ügylettől. Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a Szlovákiából történő kivonulást korábban azzal indokolta, hogy az elmúlt években nem sikerült 3 százalék fölé emelniük piaci részesedésüket az országban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.13 11:24

Mecsabesz, szerinted melyik bank jó a szlovákoknál?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html