Levelet írt az OTP - több mint egymillió ügyfél érintett

Az OTP Pénztárszolgáltató december elejéig valamennyi Széchenyi pihenő (Szép) kártyabirtokosnak számára elküldte szerződését levélben vagy e-mailben. A kellemetlenségek elkerülése érdekében a cég új felületet indított, ahol az érintettek azonnal megtekinthetik és letölthetik szerződésüket, emellett mostantól az OTP Bank közel 400 fiókjában is átvehetik a kártyabirtokosok a szerződésüket.
Domokos László, 2018. december 5. szerda, 13:53
Fotó: OTP Bank - OTP

Idén május 20-án új kormányrendelet lépett hatályba a Szép-kártya kibocsátásáról és felhasználásáról. A legfontosabb változás, hogy a kártyakibocsátóknak közvetlenül a kártyabirtokosokkal kell szerződniük.

Ennek érdekében az OTP Pénztárszolgáltató Kft. november végéig minden érintetnek elküldte a szerződését postán, illetve akik korábban regisztrálták e-mail címüket elektronikus levélben érkezett a tájékoztatás - ez csaknem 1,2 millió szerződést jelent.

Mi a teendő?

  • Akik postán megkapták és átvették a szerződést, további teendőjük nincs.
  • Az e-mailben kapott linkre azonban rá kell kattintani, és csak az adóazonosító jel négy karakterének megadását követően válik elérhetővé az egyedi szerződés. A leveleket nem kell aláírva visszaküldeni, a szerződést ugyanis a cég 15 napon belül automatikusan elfogadottnak tekinti.
  • Ha valaki még nem vette át a postán küldött szerződést, vagy nem nyitotta meg az elektronikus úton érkezett dokumentumot, annak 2019. január 5-e után a munkáltatója nem tudja a juttatásokat a kártyára tölteni.

Az első Szép-kártya kibocsátásától eltelt hét évben csaknem 430 milliárd forintnyi juttatást használtak fel a kártyabirtokosok. Ahhoz azonban, hogy 2019. január 5-e után is utalni tudják a munkáltatók a juttatások összegét a dolgozóik Szép-kártyáira, a kártyabirtokosok együttműködésére is szükség van. A célunk, hogy minél jobban megkönnyítsük az átszerződést - mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Bank cafeteria üzletág vezetője.

Az OTP Pénztárszolgáltató megkönnyíti azok dolgát, akik valamilyen okból eddig még nem tudták átvenni a szerződésüket. A kártyabirtokosoknak nem kell mást tenniük, mint ellátogatni az alábbi oldalra, majd a regisztrációt, vagy a belépést követően az OTP Portálok Szép-kártya felületén azonnal letölthető a szerződés. A cég ebben az esetben is 15 napon belül elfogadja a szerződéskötést.

Az a kártyabirtokos pedig, aki nem szeretne online regisztrálni, az OTP Bank közel 400 fiókjában is átveheti a szerződését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.12.05 19:39

És aki nem szeretne szerződni vagy szeretné hogy a régi megszűnjön ?
Remélem nem az a megoldás hogy vegye nyakába a várost vagy üljön fel a buszra vidéken ....
Gondolom amint elkészültek az új szerződések orbánék tele plakátolják majd az országot hogy mennyire sikeres az amit ha akarsz ha nem akkor is lesz :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html