Török Béla, a román cég budapesti fióktelepének vezérigazgató szerint a tavalyi kampány során kialakult 1814 forintos átlagdíj helyett az első negyedévben megkötött 27 284 új kgfb-szerződés átlagdíja már magasabb, 29 112 forint volt, ám ez a tétel vélhetően csökkenni fog.

A társaság a napokban új Casco-termékekkel lép piacra. A primus módozat a használt kocsi tulajdonosokat célozza, míg a full termék az új- és fiatal kocsikra szolgáltat. A biztosító 3 hónapig újértéken térít, míg az alkatréseknél 6 éves korig nem avultat. Piaci újdonság, hogy 0 forintos önrész kerül felszámításra elemi kárnál és üvegtörésnél.

A társaság emellett új lakásbiztosítást is kínál. Az optimál módozat alapkockázatokra (elemi kár, betörés, üvegtörés) vállal fedezetet, az extra módozat ugyanakkor számos egyéb megoldásra is nyújt fedezetet modulrenszerben. Török Béla jelezte: az őszi kgfb-kampány idejére egy, a gépkocsibiztosításhoz kapcsolt egyszerűsített lakásbiztosítása is lesz az Astrának, amely az év végére 4 ezer casco és 3 ezer lakásbiztosítással számol.