Ózdról érkezhet a DAM új tulajdonosa

Az ózdi kohászati cég német tulajdonosa, a Max Aicher GmBh. érdeklődik a felszámolás alatt lévő diósgyőri kohászat, a DAM 2004 Acél és Hengermű Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság (DAM) vagyona iránt, pályázik annak felvásárlására.
NAPI, 2009. szeptember 14. hétfő, 16:15
Fotó:

A június 24-e óta felszámolás alatt álló diósgyőri kohászat vagyonára szeptember 11-ig lehetett benyújtani a pályázatokat, két szakmai befektető élt a lehetőséggel, ajánlatuk elbírálása a napokban várható.

Az MTI, nevük elhallgatását kérőktől úgy értesült, hogy az egyik pályázatot a német Max Aicher GmBh. adta be, a cég tizenkét éve működteti az Ózdi Acélművek (OAM) Kft-t, hengersorokkal, acélgyártó kapacitással.

A német társaság már korábban is szerette volna tulajdonában a diósgyőri kohászatot, amely többször is a felszámolás sorsára jutott. Volt orosz, olasz, szlovák, ukrán tulajdonban is a több mint kétszáz éves múltra visszatekintő cég, amely a rendszerváltás küszöbén majdnem 18 ezer embert foglalkoztatott, ma jószerivel senkit.

A DAM jelenlegi felszámolására a bíróság RATIS Pénzügyi Gazdasági és Szolgáltató Kft-t jelölte ki, amely a működőképes, bár jelenleg nem termelő vagyon értékesítése esetére kormányzati segítséggel mintegy másfélszáz embert úgymond készenlétben tart, hogy a diósgyőri kohászatot legyen kivel újra üzembe helyezni.

HOZZÁSZÓLÁSOK