Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Januártól március végéig 39 336 használt gépkocsi érkezett az országba, 3,5 százalékkal több, mint 2018 hasonló időszakában - tájékoztatott a cég a Datahouse adatai alapján.

Tavaly a teljes évben 158 790 használt járművet hoztak be külföldről. A növekedés 2,2 százalékos volt, miután az év második felében az addigi, csaknem öt éve tartó meredek növekedés megtorpant, majd lejtmenetbe fordult a piac. A kereskedők arra számítottak, hogy az idén már mérséklődik a használt autók behozatala, remélve, hogy kevesebb ismeretlen előéletű, rossz állapotú jármű érkezik az országba.

A trend azonban változatlan - mutat rá a közlemény: az első negyedév adatai szerint az öt évnél fiatalabb járművek aránya mindössze 18 százalék volt. Viszont jócskán érkeztek 20 év fölötti autók is: közel 800 kocsi töltötte be ezt a kort, mielőtt behozták.

A magyar vevők a külföldi kínálatban leginkább az alsó-középkategória modelljeit keresték (10 405 autó), de a felső-középkategória (6929 autó) és az egyterűeké (6667 autó) szintén népszerű volt. Az idén már 270 luxusautó is érkezett az országba, közöttük 31 Tesla, négy Bentley, három Ferrari és két Lamborghini.

A Das WeltAuto a Volkswagen csoport márkáit forgalmazó Porsche Hungaria használtautó-üzletága, amely 28 értékesítőhellyel rendelkezik országszerte, 2018-ban mintegy 7600 járművet adott el.