Beismerte a miniszter, csúszásban van a gigaberuházás

Az uniós vizsgálatok elhúzódása miatt csúszik a Paks II. atomerőmű beruházása, de csak jó tervekkel, alapos hatósági vizsgálat után szabad az építkezést elkezdeni - idézte Süli János tárca nélküli miniszter Hír TV-nek adott nyilatkozatát a Portfolio.
Domokos Erika, 2019. február 9. szombat, 20:39
Fotó: Napi.hu - Czakó Balázs/MVM Paks

A vizsgálatok miatt a pénzügyi szerződésben is módosítani kell a határidőket, de a végösszeg, a kamatok és a készenléti díj tekintetében nem lesz változás - mondta a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős kormánytag.

A Paks II. szerződés nyilvánosságra hozataláról született bírósági döntésről a miniszter azt mondta, hogy a kormányzatnak eddig sem voltak titkai, kifejezetten az orosz fél kérése nem kapott nyilvánosságot teljes egészében a megállapodás.

"Mi, amint jogerőssé válik az ítélet, értelemszerűen meg fogjuk tenni azokat a lépéseket, amelyeket a bíróság dönt. Mi tiszteletbe fogjuk tartani, és amit előírnak, azt mi közzé tesszük. Hiszen a szándékunk is ez volt már másfél éve, azt ígértük. Nincsenek egyébként titkaink, de egy ilyen bonyolult beruházásnál lehet üzleti kára, ha mi mindent ész nélkül közlünk" - fogalmazott Süli János.

HOZZÁSZÓLÁSOK